Függönyvarrás

A pontos méretek alapján kiváló varrónőink megvarrják a megálmodott függönyeid.

Ha óriási kínálatunkból mégsem találnád meg nálunk álmaid függönyét, máshol vásárolt textiljeidet is megvarrjuk!

Lehet, hogy megtetszett valahol egy anyag, egy minta, amihez ragaszkodsz. Semmi baj! Nyugodtan hozd el hozzánk, majd mi gondoskodunk az anyag méretre igazításáról!

Add meg a méretet, mi majd méretre szabjuk és szépen beszegjük!

Függönyvarrás szolgáltatásunk keretében a kiválasztott darabot – legyen az bármilyen anyagú fényáteresztő, panoráma vagy akár sötétítő függöny – az egyedi igényei szerinti méretben, készre varrva veheted át tőlünk. Így már nem lesz más dolgod, mint a karnisod méretére ráncolni az új függönyt.
A függöny varrásához a következő adatokat szükséges megadni a rendelés során:

  • a karnis szélessége;
  • valamint a függöny hosszúsága (magassága).

Ha weboldalunkon az egyes termékeknél beírod ezeket a paramétereket, előzetes árkalkulációt is végezhetsz, amely az anyagár mellett a függönyvarrás díját is tételesen tartalmazza.

A függöny akkor mutat igazán jól, ha az ablaknyílást túléri, ezért javasoljuk, hogy a karnis teljes szélességét mérje le, és ne csak a nyílászáróra eső részét. Ez azért is lényeges, mert ha a karnis távolabb esik az ablak síkjától, akkor a nem megfelelő szélesség esetén könnyen ki-be lehet látni a függöny mellett.

 

Torino
NadinDSC06680b_net

A függönyvarrás elengedhetetlen része a ráncoló, azaz a behúzó szalag, amelynek típusát a rendeléskor szintén ki kell választania. Optimális, ha a függöny dupla olyan széles, mint a hely, ahova kerül, ennek megfelelően ajánlott a kétszeres ráncolási arány mellett dönteni. A fényáteresztő függönyökre az átlátszó behúzó szalagokat, míg a sötétítőkre a fehér változatokat javasoljuk. A termékoldalainkon egy külön információs blokkot is talál a ráncolókról, amely további segítséget nyújthat a választáshoz.

Termékeinknél feltüntettük az anyagszélességet (vagyis a függönytekercs szélességét) is, ami egyúttal a függöny maximális magasságát jelenti, ezért ennél kisebb értéket szükséges megadnia.
Miből áll a függönyvarrás menete?

Szolgáltatásunk során a következő műveleteket végezzük el:

  • a kiválasztott textília méretre szabása;
  • az oldalak szegése;
  • az anyag aljának szegése (kivéve ólomsúly, hullámos szegély vagy alsó csipke esetén);
  • igény szerint behúzó szalag, ringli, fül, bújtatóház vagy tépőzár varrása a függöny tetejére;
  • majd végül a függöny vasalása.

Fontos! Az elkészült függöny esetenként 1-2 centiméterrel eltérhet a megadott magasságtól. Ilyen esetben nincs lehetőség az igazítására, javítására, cseréjére, sem pedig a visszavásárlására.

Böngéssze végig függönykínálatunkat, és válassza ki az elképzeléseinek legjobban megfelelő darabot, rendeléskor pedig adja meg a függöny varrásához szükséges paramétereket! Termékeinket egyedi rendelés esetén varrás nélkül is értékesítjük – keressen minket bizalommal telefonon vagy e-mailen!