Tanácsadás

Milyen függöny illik az ön szobájába?

Minden lakásnak, háznak és szobának egyedi hangulata van, ezért nem elég, ha önmagában szép függönyt választ!

Mert minden függöny csak egy jól megválasztott környezetben mutat igazán szépen!

Segítünk dönteni, a legjobban a lakás vagy ház hangulatához illő függönyt a tökéletes színben és mintában kiválasztani, bármilyen különleges ablakkal is rendelkezzen az épület!

Először is gondoljuk át, hogy fehér vagy színes illene-e jobban a lakásba. Mindenképp csak a helyszínen lehet kiválasztani a legszebbet, mert figyelembe kell venni a belső teret, tapétát, illetve a többi díszítő elemeket  a helységben.

Ha eldöntöttük már a függöny színét, szintén fontos szempont, hogy mintás fényáteresztő függönyhöz választunk egyszínű sötétítőt, vagy fordítva: mintás sötétítőhöz egyszínű fényáteresztő függönyt?

Fényáteresztő függöny esetében a hossz (magasság) adott, a szélesség mérete rendelhető, míg sötétíttő függöny esetében ez fordítva van. Többnyire a szélesség adott, ezért vásárlás esetén  a szükséges méret: kétszerese a hossz + 20 cm a szegésre. Karikára (ringlis vagy bújtatott függönynél) 2x a hossza + 40 cm ráhagyással ajánlatos vásárolni .

curtain-window-decoration-interior

Nappali

Modern nappaliba ajánlatos sima voile vagy mintás félorganza, esetleg kétoldalt dekorral. Vegyük figyelembe a szoba bútorzatát és egyéb berendezését is.

Konyha

Konyhába közkedvelt a vitrázs rövid függöny, illetve függöny készlet. Konyhába nem praktikus hosszú függöny, ha csak nincs erkélyünk.

Vitrázs függöny : ezek a rövid függönyök közkedveltek a leginkább konyhában. Vitrázs függöny esetében a trendek váltózhatnak évszakok vagy ünnepek szerint. Kombinálhatóak dekoratív drapériával vagy függönnyel.

Hálószoba

A hálószobában tanácsos sűrűbb szövésű függönyt, akár simát vagy mintásat felszerelni. Mivel itt praktikus a sötétítő, kínálatunkban nagy választékban a dekor függönyöktől a teljes fényelzárókig, mint a black-out sötetitő.

 Gyerek szoba

Elsősorban a gyermekek neme (fiú/lány) a fő szempont, de érdemes figyelembe venni  a gyerek életkorát, igényeit is. Ha meg tudja már fogalmazni milyen ízlése van, javasoljuk, hogy válasszák ki együtt a textíliát. Amennyiben csecsemő szobájába vásárol fontos a funkciókat is figyelembe venni, milyen fekvésű a szoba? Kizárólag dekorációs céllal veszünk függönyt vagy sötétítés céljából is? Milyen gyakran, milyen hőfokon érdemes mosni az adott anyagot?

 

Jacquard függöny

Klasszikus fényáteresztő függöny, ami nagyon közkedvelt a könnyű kezelése miatt. Találhatók köztük modern, minimális mintázatúak is. Jacquard anyaga nem gyűrődő, mosás után vasalás nélkül felakasztható.

Voile

A leggyakorib függöny típus, mert univerzális és egyszerű. Passzol bármilyen enteriőrhöz,  mintás sötetítőkhöz is. A voile egy sűrűn szőtt szintetikus anyag, amely 100%-ban poliészterből készül. Kínálatunkban található gyűrt Voile is, melyeknek nagyon jó tulajdonsága az esése, mert nem szükséges vasalni, és ezt a tulajdonságat nagyon sokáig megőrzi.

Batist

Jellemzője a természetes hatása, kevésbé átlátszó.

Organza

Könyű és szellős, 100%-ban műszálas, vagy kevert nylonos anyag. Áttetsző, elegáns és fényes anyag, ami nem igényel vasalást. Lakás feldíszítéséhez egyaránt sokféleképpen felhasználható.

Sötétítő függöny

Fő célja, hogy a napsugaraktól védje, árnyékolja a szobát. Klasszikus sötétítőkből sokféle árnyalat található kínálatunkban. Black-out sötétítők melyeknek anyaga izolálja a helységet is és maximális sötétítést biztosít azon kívül, hogy anyaga puha és nem gyűrődik.

Dekorációs anyagok és szövetek

Széleskörűen használhatók – sötétítők, abroszok, stólák, vánkosok és egyéb lakás textília készítésére való. Anyaguk 70% pamut és 30% poliészter; az egész felületén mintával. Kínálatunkban egyaránt találhatóak vintage, provenszál, retro és egyéb stílusok.